E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О. Клепач, головний спеціаліст відділення НСПП в Запорізькій області

ZAP2309201621 вересня 2016 року у приміщенні відділення НСПП в Запорізькій області (далі – Відділення) було проведено "круглий стіл" з представниками трудового колективу ТОВ "Запорізький ливарно-механічний завод" (м. Запоріжжя) за участіголовного правового інспектора з питань праці Запорізької обласної організації профспілки трудящих металургійної та гірничодобувної промисловості України, арбітра НСПП В. Щербака. Засідання проводилось під головуванням начальника Відділення С. Четвертака.

На порядку денному стояли питання: про проведену роботу Відділення на звернення працівників ТОВ "Запорізький ливарно-механічний завод" щодо порушень трудового законодавства; про результати перевірки ТОВ "Запорізький ливарно-механічний завод" Головним управлінням Держпраці у Запорізькій області; про результати перевірки ТОВ "Запорізький ливарно-механічний завод" Запорізькою обласною організацією профспілки трудящих металургійної та гірничодобувної промисловості України.

По першому питанню керівник Відділення визначив основні питання звернення працівників ТОВ "Запорізький ливарно-механічний завод", зосередив увагу присутніх на вирішенні конфліктних питань в правовому руслі із застосуванням Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" та доповів про заходи, що були здійснені Відділенням з метою врегулювання конфліктних питань між сторонами соціально-трудових відносин у ТОВ "Запорізький ливарно-механічний завод".

По другому питанню С. Четвертак ознайомив представників трудового колективу з результатами перевірки ТОВ "Запорізький ливарно-механічний завод" Головним управлінням Держпраці у Запорізькій області, яка була проведена на запит Відділення.

По третьому питанню порядку денного було заслухано В. Шербака, який зазначив що в ході перевірки Запорізькою обласною організацією профспілки трудящих металургійної та гірничодобувної промисловості України ТОВ "Запорізький ливарно-механічний завод" порушень трудового законодавства не виявлено. Також, керівництвом підприємства до 01.10.2016 будуть доопрацьовані заходи щодо поліпшення умов праці на робочих місцях із шкідливими умовами праці з урахуванням атестації робочих місць.

Представники трудового колективу прийняли до відома отриману інформацію про результати перевірки та роз’яснення трудового законодавства, зокрема законодавства про колективні трудові спори (конфлікти).