E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Олена Бубнова, головний спеціаліст сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в Одеській області

Одеса 8.09У рамках Угоди про співпрацю між Федерацією профспілок Одеської області та відділенням Національної служби посередництва і примирення в Одеській області, з метою здійснення об’єктивного моніторингу підприємств, установ і організацій, де ускладнення соціально-трудових відносин може призвести до виникнення колективних трудових спорів (конфліктів), завчасного виявлення назріваючих проблем в соціально-трудових відносинах, 3 вересня 2014 року відбулась чергова робоча зустріч заступника начальника Відділення – завідувача сектором аналітично-інформаційної роботи та прогнозування Валентини Браславської та голови Одеської обласної організації профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства Володимира Чечеткіна. На зустрічі також була присутня Олена Бубнова, головний спеціаліст сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування Відділення.

Під час зустрічі було розглянуто стан соціально-трудових відносин на підприємствах автотранспорту та шляхового господарства Одеської області, основні проблеми їх соціально-економічного розвитку.

В. Чечеткін висловив занепокоєння ситуацією, що склалась на ДП «Одеський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України». Через затримку у фінансуванні за виконані роботи фінансово-економічний стан підприємства нестабільний і продовжує ускладнюватись. Що, в свою чергу, призвело до заборгованості перед працівниками із заробітної плати. Погіршує ситуацію заплановане скорочення штатної чисельності у кількості 400 працівників.

В. Браславська повідомила, що стан соціально-трудових відносин на підприємствах ДП «Одеський облавтодор» знаходиться на обліку Відділення. На даних підприємствах постійно проводиться моніторинг, відстежується динаміка суми заборгованості із виплати заробітної плати.

За результатами моніторингу та з метою попередження загострення відносин між найманими працівниками та роботодавцями Відділенням взято на облік як потенційно конфліктогенні 5 філій ДП «Одеський облавтодор»: Фрунзівський райавтодор, Березівський райавтодор, Ананьївський райавтодор, Ананьївська дорожна експлуатаційна дільниця, Ізмаїльська дорожна експлуатаційна дільниця.

З керівниками вказаних підприємств фахівцями Відділення проведені окремі зустрічі, на яких були надані рекомендації та роз’яснення щодо шляхів стабілізації соціально-трудових відносин згідно з нормами, передбаченими чинним законодавством.

У свою чергу, В. Чечеткін поінформував, що постановою Президії Одеської обласної організації профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України від 31.07.2014 року Центральному комітету профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України делеговано повноваження представляти інтереси обласної організації Профспілки в колективному трудовому спорі (конфлікті) на національному рівні.

Учасники зустрічі домовились про подальшу співпрацю у напрямку стабілізації стану соціально-трудових відносин у трудових колективах підприємства.