E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Колеснікова Н.В., завідувач сектору аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в Донецькій області

28 січня 2015 року відбулось чергове засідання Слов`янської міської комісії, в якому взяв участь заступник начальника Відділення НСПП в Донецькій області – начальник відділу правового забезпечення відділення Хімчак А.Б.

На порядку денному розглядались питання про стан заборгованості із заробітної плати в цілому по місту Слов`янську, та зокрема, на чотирьох економічно активних підприємствах міста – Виробнича одиниця Обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго» «Святогірське багатопрофільне комунальне господарство», КП Миколаївської міської ради «Сервіскомуненерго», Слов'янське Регіональне виробниче управління КП «Компанія «Вода Донбасу», Виробниче об`єднання обласне КП «Донецьктеплокомуненерго» «Слов`янськтепломережа». На засідання комісії були запрошені керівники та головні бухгалтера цих підприємств.

Відкрив засідання заступник голови комісії, який поінформував присутніх, що на сьогодні стан виплати поточної заробітної плати на підприємствах міста залишається одним з проблемних питань і є причиною зростання заборгованості із виплати заробітної плати.

Якщо на початок 2014 року заборгованість із зарплати мали тільки два економічно активних підприємства, то на початок поточного року вже 8, хоча порівнянно з груднем минулого року ситуація трохи покращилась, тоді заборгованість мали 13 підприємств.

Станом на 01.01.15 року, Хімчак А.Б. відмітив, сума заборгованості із виплати заробітної плати по економічно активним підприємствам міста становить 11,5 млн. грн., що у 12 разів більше ніж на початок минулого року. Вчасно не виплачено заробітну плату 2470 найманим працівникам.

Найбільш складна ситуація з виплатою заробітної плати та погашенням заборгованості з неї, зазначив заступник голови комісії, продовжує спостерігатись на комунальних та державних підприємствах і питома вага їх заборгованості в загальній сумі заборгованості по місту становить 91%, у зв`язку з чим на комісію були запрошені та заслухані представники комунальних підприємств, які мають заборгованість із виплати заробітної плати.

Підводячи підсумки засідання, члени комісії зауважили, що складний фінансовий стан на комунальних підприємствах, що призвів до зростання боргів з платежів в бюджет та податків, заборгованості із запрати, утворився на підприємствах міста Слов`янська через збитки внаслідок проведення АТО та заборгованість населення за отримані послуги внаслідок падіння його платоспроможності. Міська рада та всі зацікавлені органи будуть і надалі вживати дієві заходи щодо погашення боргів із зарплати, як основного чинника соціальної напруги в місті.

По закінченні засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, забезпечення податкових та інших бюджетних надходжень, страхових внесків до Пенсійного фонду та запобігання неплатоспроможності Хімчак А.Б. провів бесіди з керівниками підприємств-боржників. За результатами отриманої інформації прийняте рішення в січні 2015 року внести до бази даних конфліктогенних підприємств 3 підприємства: Виробнича одиниця Обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго», «Святогірське багатопрофільне комунальне господарство», Виробниче об`єднання обласне КП «Донецьктеплокомуненерго» «Слов'янськтепломережа» та Слов'янське Регіональне виробниче управління КП «Компанія «Вода Донбасу».