E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
em01.02.2023З початком повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави вище керівництво України щоденно вкладає внесок у досягнення миру та непоширення війни на інші території вільної Європи та світу.
Президент України об’єднав лідерів незалежних держав навколо реалізації української формули миру, яка здатна створити пріоритетно нову і глобально важливу архітектуру безпеки.
Мир в Україні є гарантією подальшого позитивного розвитку людської цивілізації, доброзичливого і толерантного ставлення до співіснування націй та народів попри імперським амбіціям.
На глибинному рівні велика увага приділяється забезпеченню демократичних процесів всередині Україні, підвищенню їх якості і прозорості, про що свідчить, зокрема, відкритість влади до взаємодії з громадськістю в процесі державотворення та законотворчості.
Підвищений інтерес до мирної взаємодії всередині держави придає і демонструє активне зближення позицій сторін соціального діалогу.
У свою чергу, вироблення узгоджених пропозицій щодо розвитку соціально-економічних та трудових відносин, запобігання виникненню конфліктів у відповідній взаємодії – особливо значущий і важливий процес в умовах війни.
У 2022 році розпочалася активна робота над оновленням законодавства у сфері колективних трудових відносин, вдосконалення порядку вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), спрямованого на підвищення інституційної спроможності Національної служби посередництва і примирення, що є постійно діючим державним органом при Президентові України.
Аналогічні служби в країнах світу існують понад 100 років. Зокрема, Федеральна служба посередництва і примирення у Сполучених Штатах Америки працює з 1917 року, Консультаційна служба арбітражу та примирення у Великій Британії – з 1896 року, Національна служба посередництва у Швеції – з 1899 року.
31 січня 2023 року Указом Президента України № 52/2023 «Про символіку Національної служби посередництва і примирення» було засновано емблему і прапор Національної служби посередництва і примирення та затверджено відповідні Положення про офіційні символи НСПП.
З описом офіційних відмітних символів НСПП можна ознайомитися за посиланням: https://www.president.gov.ua/documents/522023-45701
«У соціальному діалозі постійно відбуватимуться активні заходи і зміни, що сприятимуть злагоді, миру і врегулюванню конфліктів в трудових спорах на всіх їх рівнях. Вже в 2023 році планується вдосконалення законодавства в сфері колективних трудових відносин, оновлення списків арбітрів та посередників, удосконалення порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців на національному, галузевому та територіальному рівнях», – зазначив Голова Національної служби посередництва і примирення Дмитро КУХНЮК.