E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
POL29.11.202225 листопада, на запрошення директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександра Черчатого, начальник відділення НСПП в Полтавській області Оксана Атаманюк взяла участь у роботі круглого столу на тему: "Особливості правопросвітницької роботи в умовах воєнного часу".
У засіданні взяли участь перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури, кандидат наук з державного управління Олег Діденко, директор Департаменту освіти і науки обласної військової адміністрації Євген Кончаковський, представники навчальних закладів міста Полтави і Полтавського району та системи БПД.
Мета заходу: обговорення особливості правопросвітницької роботи учасників навчально-виховного процесу, вироблення єдиного механізму для проведення такої роботи, налагодження ефективної комунікації між навчальними закладами області та системою надання безоплатної правової допомоги (БПД) Полтавщини.
Учасники обговорили питання особливостей правопросвітницької роботи учасників навчального процесу та внутрішньо переміщених осіб, які проживають на територіях навчальних закладів, інформування їх про права та можливості реалізації захисту прав громадян в умовах воєнного стану. Відбулося жваве обговорення питання щодо затвердження на базі системи БПД координаційної ради з правопросвітницької роботи в регіоні, до якої ввійдуть як представники освітніх закладів, так і владних структур.
Під час заходу Оксана Атаманюк підтримала пропозицію стосовно утворення такої ради та поінформувала щодо проведених відділенням заходів з підвищення рівня правової культури найманих працівників та студентів у 2022 році з питань застосування законів України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" та "Про соціальний діалог в Україні". Зазначила про міцні зв'язки відділення з Полтавською обласною радою профспілок, Полтавським обласним об'єднанням організацій роботодавців та органами виконавчої влади і місцевого самоврядування, з якими, насамперед, спільно врегульовуються конфліктні ситуації і розбіжності у трудових колективах, здійснюється прогнозування виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) та проводиться постійний обмін інформацією щодо стану соціально-трудових відносин на підприємствах, в установах, закладах області.
Під час засідання відбулося урочисте вручення почесної грамоти Національної служби посередництва і примирення за вагомий особистий внесок у забезпечення соціального діалогу в області першому заступнику голови Полтавської обласної ради Олександру Лемешку.
Насамкінець заходу учасники підтримали всі визначені пропозиції щодо подальшої співпраці, яка зокрема, сприятиме захисту працюючого населення, проведенню правопросвітницької роботи, поліпшенню стану соціально-трудових відносин, запобіганню виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) та соціальній стабільності в трудових колективах Полтавщини.