E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
22 липня заступник начальника відділення НСПП в Закарпатській області (Відділення) О. Воловар провела робочу зустріч із Головою Закарпатської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Т. Повханич, директором Департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА М. Марусинець та директорами опорних освітніх закладів, під час якої було обговорено стан соціально-трудових відносин (СТВ) в освітніх закладах.
Наразі, в області відсутня заборгованість із виплати заробітної плати в закладах освіти, проте в деяких гірських районах спостерігалися незначні затримки у виплатах, зумовлені несвоєчасністю надходження субвенцій та неспроможністю місцевих бюджетів вчасно винайти кошти на оплату праці.
У своєму виступі Т. Повханич зауважила, що профспілка освітян занепокоєна станом фінансування галузі, а на тлі сучасних реалій це може спричинити загострення стану СТВ.
О. Воловар надала роз'яснення та рекомендації учасникам зустрічі щодо колективного захисту своїх прав, відповідно до норм Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)", та підкреслила, що сторони СТВ повинні діяти виключно в рамках правового поля. Також повідомила присутніх про постійний моніторинг фахівцями Відділення стану СТВ в закладах освіти Закарпатської області.
За підсумками зустрічі сторони досягли домовленостей про подальшу співпрацю та обмін інформацією з метою недопущення загострення стану СТВ у трудових колективах освітніх закладів.