E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
24 червня відбулася робоча зустріч начальника відділення НСПП в Закарпатській області (Відділення) І.Палка із головою організації роботодавців "Обласна федерація роботодавців Закарпаття" В. Пановим. Під час зустрічі обговорено стан соціально-трудових відносин (СТВ) на підприємствах, в установах, організаціях області, питання розвитку соціального діалогу та підвищення рівня правової культури учасників СТВ.
В. Панов повідомив, що стан СТВ на найбільших підприємствах області стабільний. За інформацією Головного управління статистики у Закарпатській області заборгованість із виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах незначна. Основною причиною виникнення зарплатних боргів є скорочення обсягів виробництва та інвестицій у зв'язку із введенням режиму воєнного стану.
І. Палко зазначив, що фахівці Відділення систематично здійснюють моніторинг стану СТВ на підприємствах області. У зв'язку із закінченням дії свідоцтва про підтвердження репрезентативності організації роботодавців "Обласна федерація роботодавців Закарпаття" начальник Відділення надав роз'яснення положень Закону України "Про соціальний діалог в Україні" та Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок та організацій роботодавців.
Насамкінець зустрічі досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці.