E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

RIV0806202207 червня відбулась робоча зустріч фахівців відділення НСПП в Рівненській області (Відділення) із заступником голови Рівненської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України (Профспілка) М. Ковальчук, під час якої обговорено стан соціально-трудових відносин (СТВ) у трудових колективах закладів освіти області.
Під час зустрічі з'ясовано, що наразі стан СТВ у переважній більшості закладів освіти стабільний, заробітна плата виплачується своєчасно, забезпечується виплата допомоги на оздоровлення при наданні щорічної основної відпустки. Водночас, М. Ковальчук зазначила, що в умовах сьогодення існує низка проблемних питань, які впливатимуть на подальший розвиток СТВ. Це, передусім, пов'язано із встановленням щомісячної надбавки за престижність праці педагогічним працівникам. Так, розпорядники коштів встановлюють надбавки від 10% до 30%, при цьому не враховуючи професійної компетенції кожного працівника, що, у свою чергу, призводить до підвищення рівня соціального напруження у трудових колективах. Також, слід зазначити, що за умови скорочення освітньої субвенції існує ймовірність виникнення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам закладів освіти.
У свою чергу в.о. начальника Відділення О. Турчинська поінформувала, що фахівцями Відділення надаються рекомендації та роз'яснення сторонам СТВ щодо організації трудових відносин в умовах воєнного стану. У зв'язку із закінченням терміну дії Свідоцтва про відповідність критеріям репрезентативності Профспілки фахівець Відділення надала консультації щодо процедури підтвердження репрезентативності.
Насамкінець робочої зустрічі досягнуто домовленості про вжиття спільних заходів з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) у закладах освіти Рівненщини.