E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
Упродовж травня фахівцями відділення НСПП в Хмельницькій області (Відділення) систематично здійснювався моніторинг стану соціально-трудових відносин (СТВ) на підприємствах житлово-комунального господарства області.
Так, 26 травня, у рамках моніторингу, начальник Відділення С. Паюк провела робочу зустріч з директором Департаменту розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства Хмельницької облдержадміністрації В. Бригадир, під час якої обговорено стан СТВ на підприємствах галузі.
В. Бригадир поінформувала, що на території області працюють 92 підприємства ЖКГ. Зауважила, що фінансовий стан підприємств залишається скрутним у зв'язку із наявністю значної заборгованості населення за спожиті житлово-комунальні послуги. На семи економічно активних підприємствах ЖКГ існує заборгованість із виплати заробітної плати, сума якої станом на 01.05.2022 склала майже 2,6 млн грн.
У свою чергу С. Паюк повідомила про вжиті фахівцями Відділення заходи щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), зокрема, на підприємствах ЖКГ, конфліктні ситуації на яких перебувають на обліку Відділення через наявність зарплатних боргів.
Насамкінець зустрічі досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці з метою оперативного реагування на погіршення стану соціально-трудових відносин у колективах житлово-комунальних підприємств Хмельниччини.