E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
05 та 24 травня відбулись робочі зустрічі фахівців відділення НСПП в Львівській області (Відділення) з головою Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України (Профспілка) М. Яцейко та заступником голови Профспілки Г. Долішнею, під час яких обговорено стан соціально-трудових відносин (СТВ) у закладах освіти області та питання взаємодії сторін соціального діалогу в умовах воєнного стану.
Керівництво Профспілки поінформувало про зміни в її структурі. Так, в територіальних громадах створено 40 територіальних та об'єднаних територіальних організацій Профспілки. З метою регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин, узгодження інтересів працівників та роботодавців укладено 55 територіальних угод між органами управління освітою територіальних громад та територіальними організаціями Профспілки. Колективні договори укладено в 90% закладів освіти області.
Голова Профспілки зазначила, що на подальший розвиток СТВ у закладах освіти впливатиме фінансування оплати праці педагогічних працівників, зокрема, надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Повідомила, що Профспілкою надаються письмові та усні роз'яснення щодо особливості трудових відносин та організації освітнього процесу в умовах воєнного стану.
Під час зустрічей заступник начальника Відділення Н. Карвацька поінформувала про результати здійсненого фахівцями Відділення моніторингу стану СТВ, зокрема у закладах освіти області. Зупинилась на питанні забезпечення здійснення соціального діалогу в умовах воєнного стану. Зауважила, що фахівцями Відділення також надаються консультації сторонам СТВ щодо застосування норм Закону України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану".
За результатами робочих зустрічей досягнуто домовленості про вжиття спільних заходів з метою своєчасного реагування на ускладнення стану СТВ та запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) у закладах освіти Львівщини.