E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
23 жовтня, у рамках співпраці з Хмельницьким центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств установ і організацій, начальник відділення НСПП в Хмельницькій області (Відділення) С. Паюк прочитала онлайн-лекцію на тему: "Соціальний діалог як інструмент взаємодії громадянського суспільства і держави" для державних службовців райдержадміністрацій, які проходили навчання за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації працівників державних установ.
Під час лекції С. Паюк надала роз'яснення окремих положень Закону України "Про соціальний діалог в Україні", звернула увагу на рівні здійснення соціального діалогу та його основні принципи. Зазначила, що соціальний діалог – це процес визначення та зближення позицій, досягнення спільних домовленостей і прийняття узгоджених рішень його сторонами, та підкреслила важливість розвитку соціального діалогу на всіх рівнях.
Крім того зауважила, що налагодження конструктивної взаємодії між органами виконавчої влади і місцевого самоврядування, з одного боку, та роботодавцями і найманими працівниками, з іншого, – є необхідним кроком з метою сприяння врегулюванню розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин та своєчасному вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів).
Насамкінець лекції С. Паюк надала відповіді на запитання слухачів та висловила вдячність за активну участь у обговоренні зазначеної теми.