E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
03 листопада, у рамках запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), в.о. начальника відділення НСПП в Закарпатській області О. Воловар, головними спеціалістами відділення Б. Старунчак та О. Моргенталом проведено узгоджувальну зустріч із начальником управління соціального захисту населення Ужгородської районної військової адміністрації І. Гомовичем та трудовим колективом управління соціального захисту населення Ужгородської районної військової адміністрації.
Під час зустрічі обговорено стан соціально-трудових відносин та шляхи врегулювання конфліктної ситуації в установі.
І. Гомович повідомив, що стан соціально-трудових відносин у трудовому колективі напружений. Найманим працівникам не виплачують надбавки, компенсації за особливо важливу роботу, яка гарантована чинним законодавством. Як наслідок, працівники продовжують отримувати низьку заробітну плату, що негативно впливає на стан соціально-трудових відносин у колективі.
Під час зустрічі члени трудового колективу висловили бажання про вступ у колективні трудові спори (конфлікти), як крайню можливість вплинути на ситуацію. Також утворений представницький орган найманих працівників, направив вимогу начальнику управління соціального захисту населення Ужгородської районної військової адміністрації та голові Ужгородської районної військової адміністрації.
О. Воловар надала роз'яснення щодо застосування положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" та Закону України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану".
За результатами зустрічі, в.о. начальника відділення звернула увагу присутніх щодо необхідності пошуку можливостей усунення розбіжностей, що негативно впливають на стан соціально-трудових відносин, у найкоротші терміни та виключно у правовому полі.