E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Н. Карвацька, заступник начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Львівській області – завідувач сектора правового забезпечення   

  

За сприяння відділення НСПП в Львівській області 17 вересня 2012 року проведено засідання примирної комісії по вирішенню колективного трудового спору між найманими працівниками Самбірської нафтогазорозвідувальної експедиції дочірнього підприємства Національної акціонерної компанії "Надра України" "Західукргеологія" та дочірнім підприємством Національної акціонерної компанії "Надра України" "Західукргеологія" за участю сторін колективного трудового спору, відділення НСПП в Львівській області, незалежного посередника НСПП, представників Львівської обласної державної адміністрації, західно-української територіальної профспілкової організації працівників геології.

Даний колективний трудовий спір було зареєстровано розпорядженням Національної служби посередництва і примирення від 09.08.2012р. № 150-р (реєстраційний номер № 061-12/13-В).
На засіданні примирної комісії розглянуто вимогу найманих працівників, зареєстровану по даному колективному трудовому спору :
ввести тарифні ставки та посадові оклади працівникам Самбірської НГРЕ ДП НАК "Надра України" "Західукргеологія", розраховані із законодавчо встановленого рівня мінімальної заробітної плати відповідно до вимог статті 96 КЗпП України.
На засіданні примирної комісії розглянуто і заслухано доводи, пояснення сторін колективного трудового спору, представників територіальної організації галузевої профспілки, які стосувалися вимоги найманих працівників.
Стороною найманих працівників на засіданні примирного органу було констатовано, що у даний час тарифні ставки (посадові оклади) у Самбірській НГРЕ розраховуються з мінімальної заробітної плати 605 грн., що є порушенням вимог чинного законодавства з праці. Першим заступником директора ДП НАК "Надра України" "Західукргеологія" Теслюком Т. М. проінформовано присутніх про складну фінансово-економічну ситуацію у Самбірській НГРЕ ДП НАК "Надра України" "Західукргеологія", що на його думку, не дозволяє ввести тарифні ставки та посадові оклади працівникам Самбірської НГРЕ ДП НАК "Надра України" "Західукргеологія", розраховані із законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати.
У ході роботи примирної комісії заступником начальника відділення НСПП в Львівській області – завідувачем сектора правового забезпечення  Карвацькою Н. П. надавались роз’яснення вимог чинного законодавства, пропонувались варіанти рішень по вимозі найманих працівників.
У результаті розгляду вимоги примирною комісією, заслуховування доводів та аргументів сторін колективного трудового спору прийнято рішення:
Дочірньому підприємству НАК "Надра України" "Західукргеологія", начальнику та координаційному комітету найманих працівників Самбірської НГРЕ ДП НАК "Надра України" "Західукргеологія" подати на друге засідання примирної комісії 10.10.2012р. пропозиції фінансового обґрунтування та перспектив подальшого функціонування Самбірської НГРЕ (об’єми роботи), оптимізації виробничих витрат та витрат на оплату праці, встановлення тарифних ставок (посадових окладів) відповідно до чинного законодавства.
Наступне засідання примирної комісії призначено на 10.10.2012р.