E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
KHM17012022З листопада 2021 року відділення НСПП в Хмельницькій області (Відділення) сприяло вирішенню 6 колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)) між окремими категоріями найманих працівників Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Хмельницької обласної ради та комісією з реорганізації Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Хмельницької обласної ради (Центр).
Вимоги окремих категорій найманих працівників у КТС(К) стосувались скасування наказу про попередження працівників закладу щодо запланованого вивільнення та припинення порушення пункту 1 розділу ІІІ "Забезпечення зайнятості" колективного договору щодо погодження з профспілкою, зокрема питань реорганізації закладу.
За сприяння фахівців Відділення проведено засідання примирних комісій з вирішення КТС(К) із залученням представників Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації, Управління Держпраці у Хмельницькій області, Хмельницької обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, незалежних посередників НСПП.
За результатом перших засідань примирних комісій, які відбулись 17 листопада 2021 року, вже 25 листопада перші вимоги у зазначених КТС(К) були зняті з реєстрації, як вирішені.
Чергові засідання примирних комісій відбулись 13 січня 2022 року. Голова комісії з реорганізації Центру В. Климчук повідомив про вжитті заходи щодо задоволення других вимог найманих працівників у КТС(К). У свою чергу представницькі органи окремих категорій найманих працівників підтвердили інформацію про задоволення других вимог у КТС(К). Так, вже розпочато переговори (консультації) з профспілковим комітетом Центру, як це передбачено пунктом розділу ІІІ "Забезпечення зайнятості" колективного договору.
За результатом засідань примирних комісій прийнято рішення про зняття з реєстрації КТС(К), як вирішених, у зв'язку із задоволенням вимог окремих категорій найманих працівників у повному обсязі.