E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
29 липня, на платформі ZOOM, відбулось друге засідання примирної комісії з вирішення колективного трудового спору (конфлікту) (КТС(К)) між найманими працівниками комунального закладу "Плющівський сільський Будинок культури" Баштанської міської ради (КЗ "Плющівський СБК") та Баштанською міською радою Баштанського району Миколаївської області, зареєстрованого НСПП у червні поточного року.
У засіданні взяли участь представники відділення НСПП у Миколаївській області (Відділення), сторін спору, начальник відділу розвитку культури та туризму Баштанської міської ради.
Фахівці Відділення поінформували про зміни у персональному складі представницького органу найманих працівників, та наголосили, що основним завданням примирної комісії є вироблення взаємоприйнятного для сторін КТС(К) рішення з дотриманням вимог чинного законодавства.
Під час засідання обговорено хід вирішення вимог найманих працівників щодо їх права брати участь в управлінні підприємствами, установами, організаціями відповідно до статті 245 Кодексу законів про працю України. Розглянуто пропозиції щодо внесення змін та доповнень до Статуту КЗ "Плющівський СБК". Однак сторони КТС(К) не дійшли згоди щодо остаточного формулювання тексту змін до Статуту.
За пропозицією представників Баштанської міської ради сторонами вирішено призупинити роботу примирної комісії до закінчення судового розгляду індивідуального трудового спору між директором КЗ "Плющівський СБК" та Баштанською міською радою, оскільки частина позовних вимог збігається з вимогами найманих працівників у КТС(К).