E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
За сприяння відділення НСПП у Волинській області (Відділення) вирішено колективний трудовий спір (конфлікт) (КТС(К)) між найманими працівниками відділу водіїв та адміністрацією ТОВ "Арматі ТЛ", у якому найманими працівниками було висунуто 3 вимоги щодо невиконання вимог законодавства про працю.
На усіх стадіях розгляду спору фахівцями Відділення надавались рекомендації сторонам КТС(К) щодо його вирішення у рамках Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".
Директор ТОВ "Арматі ТЛ" М. Мелюх повідомив, що після реєстрації КТС(К) адміністрацією підприємства вжито необхідні заходи, які сприяли задоволенню вимог найманих працівників. Наразі виплата заробітної плати здійснюється два рази на місяць, як це передбачено ст. 115 Кодексу законів про працю України (КЗпП), напередодні святкових днів тривалість роботи працівників скорочується на одну годину відповідно до ст. 53 КЗпП, також виконуються вимоги ст. 72 КЗпП щодо компенсації за роботу у вихідний день.
В. Глушко, голова органу, уповноваженого представляти інтереси найманих працівників, підтвердив факт виконання адміністрацією ТОВ "Арматі ТЛ" вимог найманих працівників та погодився з пропозицією керівника підприємства щодо зняття з реєстрації КТС(К). Сторони підписали Угоду про вирішення КТС(К).
Насамкінець зустрічі сторони висловили вдячність фахівцям Відділення за сприяння у вирішенні спору, зокрема, в налагодженні соціального діалогу, надання рекомендацій та роз'яснень вимог чинного законодавства.