E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
01 червня, у рамках вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)) у театрально-концертних закладах м. Дніпро, відбулася спільна нарада з представниками п'яти закладів культури: КП "Дніпропетровська філармонія ім. Л. Б. Когана"; КПК "Дніпровський академічний театр драми та комедії"; ОКПК "Дніпропетровський академічний театр опери та балету"; КПК "Дніпропетровський академічний обласний український молодіжний театр" та ОКЗК "Дніпропетровський Національний академічний український музично-драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка".
У нараді взяли участь голова Дніпропетровської обласної організації профспілки працівників культури (Профспілка), представник органу, уповноваженого представляти інтереси найманих працівників зазначених організацій, А. Яловий та фахівці відділення НСПП в Дніпропетровській області (Відділення).
Начальник Відділення І. Чуб нагадав присутнім зміст вимог, висунутих найманими працівниками у зазначених КТС(К), та запропонував декілька можливих варіантів вирішення КТС(К): поновити роботу примирних комісій із обов'язковою участю усіх зацікавлених сторін (директорів театрів, представників Дніпропетровської обласної ради та Дніпропетровської обласної державної адміністрації); розглянути перспективу вступу Профспілки у КТС(К) з Дніпропетровською обласною радою, оскільки саме вона є головним розпорядником коштів.
А. Яловий повідомив, що наразі вносяться зміни до статуту Профспілки в частині надання їй права представляти інтереси найманих працівників у КТС(К). Після отримання відповідних реєстраційних документів щодо статуту Профспілки представники театрально-концертних закладів м. Дніпро домовились повторно провести спільну нараду з метою остаточного прийняття рішення щодо вступу у КТС(К) з Дніпропетровською обласною радою.
У свою чергу представники театрально-концертних закладів Дніпра додатково акцентували увагу на тому, що заклади культури фактично працюють в умовах обмеженого фінансування, не здійснюються навіть передбачені законодавством виплати за вислугу років, оскільки Дніпропетровською обласною радою, яка є розпорядником коштів, не закладено зазначені кошти при формуванні бюджету області на 2021 рік.
Відділення НСПП, в свою чергу, продовжуватиме надавати всі необхідні консультації та роз'яснення щодо вирішення КТС(К) у рамках чинного законодавства України.