E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні» та Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом Національної служби посередництва і примирення від 21 липня 2011 року № 73 (далі – Порядок), до відділення Національної служби посередництва і примирення в Миколаївській області (далі – Відділення) надійшли документи від Миколаївського обласного комітету профспілки працівників культури (далі – Профспілка) для підтвердження репрезентативності.

 

 

05 жовтня 2018 року відбулося засідання комісії відділення Національної служби посередництва і примирення в Миколаївській області з підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців на територіальному рівні (далі – Комісія) для підтвердження репрезентативності Профспілки.

 

 

На початку засідання голова Комісії – заступник начальника Відділення С. Загребайленко ознайомила присутніх з основними положеннями Закону України «Про соціальний діалог в Україні», зокрема, з тим, що оцінка відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців на національному та на галузевому рівні проводиться Національною службою посередництва і примирення, а на територіальному рівні – відповідними відділеннями Національної служби посередництва і примирення. Окрім цього, голова Комісії роз’яснила присутнім порядок проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності, у зв’язку зі змінами у складі Комісії.

 

Комісією було проаналізовано надані документи і відповідно до п. 3.5. Порядку було здійснено підтвердження репрезентативності Профспілки, шляхом порівняння даних про загальну чисельність членів Профспілки з даними органів статистики про кількість зайнятого населення у сфері мистецтва, спорту, розваг та відпочинку.

 

 

За даними органів статистики кількість зайнятого населення у сфері мистецтва, спорту, розваг та відпочинку станом на 01.01.2018 року склала 4800 осіб. Питома вага кількості членів Миколаївського обласного комітету профспілки працівників культури складає 3346 осіб, у порівнянні із загальною чисельністю працівників зайнятих у сфері мистецтва, спорту, розваг та відпочинку складає 69,7%.

 

 

Враховуючи результати підтвердження репрезентативності Миколаївського обласного комітету профспілки працівників культури та враховуючи, що відповідно до пункту 3.5 Порядку репрезентативними визнаються об’єднання профспілок, членами яких є не менше 2% зайнятого населення у певній галузі, Комісією вирішено рекомендувати начальнику Відділення визнати Миколаївський обласний комітет профспілки працівників культури таким, що підтвердив репрезентативність та видати йому свідоцтво про підтвердження репрезентативності.