E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Відділенням НСПП в Сумській області (далі - Відділення) постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота зі сторонами соціального діалогу. Для участі у колективних переговорах з укладення колективних договорів і угод та для делегування представників до відповідних органів соціального діалогу, участі у міжнародних заходах відділенням НСПП в Сумській області здійснюється робота по оцінці відповідності критеріям репрезентативності або підтвердження репрезентативності на територіальному рівні.

Так, 13 лютого 2017 року в приміщенні Сумської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України відбулась робоча зустріч начальника відділення НСПП в Сумській області О. Пирогова з головою профспілкової організації С.Осадчим.

С.Осадчий розповів про результати роботи профспілкових діячів у  2016 році та зазначив про напрями роботи у майбутньому. О.Пирогов надав інформацію про результати діяльності відділення НСПП в Сумській області у сфері запобігання колективним трудовим спорам та конфліктам у 2016 році та оперативне їх вирішення.При зустрічі обговорювались питання збереження позашкільної освіти в регіонах, оплати праці педпрацівникам. Сторони домовились про подальшу співпрацю і взаємодію з правових питань, а також запобігання колективних трудових спорів (конфліктів),

Начальник Відділення О. Пирогов нагадав, що рішенням Відділення від14.02.2012 № 002-12/18-П Сумська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України визнана такою, що відповідає критеріям репрезентативності та отримала свідоцтво про відповідність критеріям репрезентативності№ 002-12-18-Т. Відповідно до пункту 2 статті 7 Закону України «Про соціальний діалог в Україні» підтвердження репрезентативності суб’єктів сторони профспілок та роботодавців здійснюється один раз на п’ять років. Тому у лютому спливає п’ятирічний термін.

З приводу вищезазначеного О. Пироговим надано детальні роз’яснення з питань підготовки необхідних документів для подальшого розгляду комісією Відділення щодо підтвердження репрезентативності у зв’язку із закінченням терміну дії свідоцтва.

О. Пирогов підкреслив важливість взаємодії профспілкової організації та відділення НСПП в Сумській області та наголосив на готовності працівників Відділення надати їм необхідні консультації.