E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Відповідно до статтей 6, 7 Закону України ”Про соціальний діалог в Україні” та пункту 2.1.3 ”Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності”, затвердженого наказом НСПП від 21 липня 2011 року № 73, начальником відділення НСПП в Хмельницькій області Т. Бабич 31 січня 2017 року, проведено робочу зустріч з головою Хмельницької обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України Л. Вільчинською.

Метою зустрічі було обговорення положень Закону України «Про соціальний діалог» та здійснення оцінки відповідності критеріям репрезентативності Хмельницької обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України.

Під час зустрічі Тетяна Бабич звернула увагу, що ефективний соціальний діалог є необхідною умовою європейської інтеграції та підвищення рівня економічного розвитку країни та являє собою плідну співпрацю між урядом, профспілками та роботодавцямиз питань формування та реалізації державної соціальної та економічної політики, регулювання трудових, соціальних, економічних відносин.

Одночасно Т. Бабич повідомила, що соціальний діалог здійснюється на національному, галузевому, територіальному та локальному рівнях, а метою оцінки відповідності критеріям репрезентативності є участь репрезентативних профспілок у колективних переговорах з укладення колективних договорів і угод та для делегування представників до відповідних органів соціального діалогу.

В ході зустрічі, голові Хмельницької обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України були надані роз’яснення та рекомендації з питань здійснення оцінки відповідності критеріям репрезентативності на територіальному рівні, порядку подання і перелік документів, які відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні» та Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, є необхідними для здійснення оцінки відповідності критеріям репрезентативності. Підводячи підсумки, сторони дійшли згоди щодо важливості застосування норм Закону України «Про соціальний діалог в Україні».