E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні», Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторони профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом Національної служби посередництва і примирення від 21.07.2011 № 73, у серпні 2019 року до відділення Національної служби посередництва і примирення в Сумській області (далі – Відділення) надійшли документи від Сумської обласної організації професійної спілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення для підтвердження репрезентативності на територіальному рівні.

 

Основний вид економічної діяльності профспілки – «діяльність професійних спілок» (КВЕД 94.20).

 

До складу профспілкової організації входять наймані працівники підприємств, установ та організацій житлово-комунального господарства, міського електричного транспорту (трамвай, тролейбус), спеціалізованого транспорту, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення, організацій інвалідів з вадами зору і слуху, торф’яної промисловості,  добровільного пожежного товариства, інших видів діяльності, пенсіонерів, студентів та учнів, викладацький і технічний персонал навчальних закладів, що готують фахівців для зазначених галузей, а також фізичних осіб, які забезпечують себе роботою самостійно.

 

Загальна чисельність найманих працівників підприємств області, що входять до її складу, становить 3804 особи.

 

Сумська обласна організація профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення не є підписантом територіальних угод по Сумській області.

 

За результатами опрацювання поданих матеріалів, Комісією Відділення було прийнято рішення про підтвердження репрезентативності Сумської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та делегування представників до органів соціального діалогу.

 

Так, на підставі прийнятого рішення, 19 вересня 2019 року в урочистій атмосфері начальник Відділення О. Пирогов вручив свідоцтво про підтвердження репрезентативності голові профспілкової організації  Т.Масенко на територіальному рівні.

 

Сторони зустрічі домовились про подальшу співпрацю та взаємне оперативне інформування для ефективного реагування на загострення соціально-трудових відносин у трудових колективах області.