E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

21 серпня 2019 року відділенням Національної служби посередництва і примирення в Миколаївській області (далі – Відділення) проведено навчальний семінар для представників Cпілки споживчих товариств Миколаївської області (далі – Спілка). В семінарі взяли участь представники Спілки, представники Миколаївської обласної організації профспілки працівників споживчої кооперації України, представники Відділення.

 

Зі вступним словом до присутніх звернувся голова правління Спілки І.Білоус, який зазначив, що триває співпраця Відділення зі Спілкою і наголосив на важливості співпраці, адже захист прав найманих працівників є нашим спільним завданням. 

 

Начальник Відділення О. Євченко поінформувала присутніх про те, що Національна служба посередництва і примирення діє упродовж 20 років і одним із основних її завдань є вирішення колективних трудових спорів (конфліктів). Також О. Євченко зосередила увагу учасників на тому, що Законом України «Про соціальний діалог в Україні» передбачена процедура проходження та підтвердження репрезентативності, що здійснюється відповідно Національною службою посередництва і примирення та її відділеннями один раз на п’ять років.

 

Так, у липні 2019 року процедуру підтвердження репрезентативності пройшла Миколаївська обласна організація профспілки працівників споживчої кооперації  України. Відповідно до рішення начальника Відділення від 19 липня 2019 року Миколаївська обласна організація профспілки працівників споживчої кооперації України визнана такою, що підтвердила репрезентативність.

 

В ході навчального семінару начальником Відділення було вручено свідоцтво про підтвердження репрезентативності Миколаївській обласній організації профспілки працівників споживчої кооперації України.

 

Інформація про зазначений захід висвітлена на сторінках всеукраїнського тижневика «Споживчий ринок».