E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

   Відділення Національної служби посередництва і примирення у Полтавській області (далі – Відділення) продовжує проводити роз’яснювальну роботу щодо здійснення оцінки відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців на територіальному рівні. 

   З цією метою, 22 травня 2019 року фахівцями Відділення був проведений «круглий стіл» з представниками обласної організації профспілки працівників соціальної сфери України на чолі з її головою А. Гудзенком.

  Оскільки вищезазначена обласна профспілкова організація не є репрезентативною, під час засідання головний спеціаліст Відділення О. Кротова поінформувала її членів про функції, покладені на Національну службу посередництва і примирення (далі - НСПП) Законом України «Про соціальний діалог в Україні» (далі - Закон) та підкреслила, що на всіх рівнях для ведення соціального діалогу здійснюється оцінка відповідності критеріям репрезентативності профспілкової сторони та сторони роботодавців. Це завдання виконує НСПП та її відділення в областях. Окрім того, учасників круглого столу було ознайомлено з Порядком оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок та організацій роботодавців (далі - Порядок).

  Відповідаючи на поставлені запитання, О. Кротова, яка є головою комісії Відділення з репрезентативності (далі – Комісія), ознайомила членів профспілки з процедурою проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності відповідно до Порядку та вимогами до оформлення документів, які подаються на розгляд Комісії. Членам обласної організації профспілки працівників соціальної сфери України запропоновано визначитись та, у разі прийняття погодженого рішення, подати документи на розгляд Комісії для здійснення оцінки відповідності критеріям репрезентативності.

  У ході засідання члени профспілки поінформували учасників круглого столу про проблеми, з якими зіштовхуються працівники закладів соціальної сфери у період проведення реформи з децентралізації та поділилися своїми думками щодо шляхів подолання цих проблем.

  Наприкінці «круглого столу» фахівці Відділення надали представникам обласної організації профспілки працівників соціальної сфери України методичні матеріали з питань проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та буклет «Соціальний діалог – шлях до подолання соціально-трудових конфліктів», підготовлений Відділенням.

 У свою чергу голова профспілки А. Гудзенко подякував Відділенню за підтримку у вирішенні питань соціально-трудового характеру.