E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

С. Єськова, головний спеціаліст відділення НСПП в Харківській області

 

Kha25092017321 вересня 2017 року начальник відділення НСПП в Харківській області (далі – Відділення) С.М. Лайков з метою участі у тренінгу на тему: "Електронне урядування: новий рівень взаємодії громади та влади" здійснив виїзд до смт Старий Салтів Вовчанського району Харківської області.

Тренінг відбувся в рамках програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE), що проводиться за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).У заході взяли участь керівництво та представники Старосалтівської селищної ради, Старосалтівської об’єднаної територіальної громади, депутатського корпусу,громадських організацій, підприємств (установ, закладів) та інші.

Перед початком заходу виступив начальник Відділення С.М. Лайков, який ознайомив присутніх з основними напрямами діяльності НСПП, показниками роботи та практикою діяльності Відділення щодо сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)). У ході свого виступу С.М. Лайков відзначив, що позитивні результати у сприянні вирішенню КТС(К) стають можливими завдяки ефективній взаємодії Відділення з органами влади, органами місцевого самоврядування, профспілковими організаціями, об’єднаннями роботодавців, представниками сторін соціально-трудових відносин (далі – СТВ) підприємств.

Після закінчення тренінгу відбулася зустріч С.М. Лайкова з Старосалтівським селищним головою Є.П. Коноваловим та секретарем селищної ради Л.І. Штрикун. У ході зустрічі були обговорені питання соціально-економічного розвитку селища, стан СТВ на підприємствах житлово-комунального господарства, агропромислового комплексу, промисловості, транспорту, освіти, охорони здоров’я, культури.

С.М. Лайков надав роз’яснення стосовно таких аспектів законодавства, як визначення поняття КТС(К), порядок формування та затвердження вимог найманих працівників, порядок і строки розгляду вимог працівників тощо.

Учасники зустрічі відзначили, що плідна співпраця матиме позитивний вплив на поліпшення стану СТВ, підвищення рівня правової культури з питань застосування колективної форми захисту трудових прав найманих працівників.