E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

КАЛЕНДАР НОВИН

Вересень 2011
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Євгенія Смірнова, головний спеціаліст сектора правового забезпечення відділення НСПП в Харківській області      

 

27 березня 2013 року начальник відділення НСПП в Харківській області О.М. Дорожко та головний спеціаліст сектора правового забезпечення Є.П. Смірнова взяли участь у нараді з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати та з приводу врегулювання існуючого колективного трудового спору на Державному підприємстві «Харківський електромеханічний завод», колективний трудовий спір на якому зареєстрований у грудні 2009 року. Нарада проводилась безпосередньо на підприємстві під головуванням заступника голови Харківської обласної державної адміністрації А.В. Моченкова із залученням усіх керівників структурних підрозділів підприємства. В обговоренні проблем, що призвели до кризового стану підприємства також взяв участь директор Департаменту інноваційного розвитку промисловості і транспортної інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації Ю.О. Гуренко.
Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації А.В. Моченков наголосив на необхідності ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати до кінця 2013 року, виконання  графіку погашення заборгованості, прискорення відновлення дії контракту з основним замовником підприємства.
В ході наради директор підприємства В.О. Касторний доповів про основні причини, що обумовили важкий фінансово-економічний стан підприємства. На сьогоднішній день працівники підприємства перебувають у відпустках без збереження заробітної плати. Підприємство практично не здійснює виробничої діяльності через відсутність контрактів та обігових коштів для їх виконання. Дія контракту з основним замовником продукції, який забезпечує 80% замовлень підприємства, призупинена через додаткові вимоги при оформленні дозволу на експорт товару. Інші контракти передбачають оплату виготовленої продукції лише після її отримання замовником. Виконання таких контрактів неможливо в умовах відсутності обігових коштів. В.О. Касторний повідомив, що в квітні поточного року заплановано проведення аукціону з продажу нерухомого майна підприємства, коштів від реалізації цього майна повинно вистачити для погашення боргів із виплати заробітної плати та сплати соціальних внесків. В перспективі підприємства - підписання угод з ДП «Науково-дослідний інститут «ХЕМЗ», Харківським національним університетом радіоелектроніки.
Завершив роботу наради виступ начальника відділення НСПП в Харківській області О.М. Дорожко, який підкреслив, що проблеми боргів із виплати заробітної плати, несвоєчасної її виплати та незабезпечення продуктивної зайнятості вже призвели до виникнення колективного трудового спору на підприємстві, не перший рік дестабілізують ситуацію в колективі, штовхають працівників на застосування протестних заходів (6 акцій соціального протесту з моменту реєстрації колективного трудового спору). У ході обговорення ситуації, що склалася на підприємстві, О.М. Дорожко ознайомив присутніх із ходом врегулювання колективного трудового спору, проблемами, які заважають його ефективному вирішенню. О.М. Дорожко підкреслив, що існують всі передумови для виконання першої вимоги найманих працівників та наголосив на необхідності вжиття керівництвом підприємства всіх необхідних заходів для виконання другої та третьої вимоги найманих працівників: своєчасної виплати поточної заробітної плати та забезпечення продуктивної зайнятості.
По закінченні наради начальником відділення НСПП в Харківській області О.М. Дорожко та головним спеціалістом сектора правового забезпечення Є.П. Смірновою було проведено узгоджувальну зустріч із представниками сторін спору, в ході якої визначено перспективи виконання першої вимоги найманих працівників та зняття її з реєстрації.