E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Фото на сайт НСПП Суми травень1Т. Прасол, головний спеціаліст відділення НСПП в Сумській області


08 травня 2015 року в Сумській облдержадміністрації відбулось чергове засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат на підприємствах Сумської області (далі – Комісія) під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації, заступника голови обласної комісії Купрейчик І.В. У роботі комісії взяли участь керівники, арбітражні керуючі (ліквідатори) підприємств-боржників, голови міських рад та районних державних адміністрацій Сумської області, а також начальник відділення НСПП в Сумській області Пирогов О.М.

«Виплата заробітної плати – прямий обов’язок роботодавців. В цей непростий для країни час на них покладається особлива відповідальність за збереження гарантованих законодавством соціальних гарантій»,- наголосила заступник голови облдержадміністрації Купрейчик І.В.

За повідомленням заступника Департаменту соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації Заяц О.А., стан погашення заборгованості по заробітній платі по області покращився, заборгованість скоротилася на 0,6 млн. грн., повністю розрахувались з працівниками на 6 підприємствах: ПАТ «Сумське наукове-виробниче об’єднання ім. М.В.Фрунзе, ПАТ «Конотопський арматурний завод», КП «Електроавтотранс», ОКП «Аеропорт Суми», ДП «Екосервіс» КП «Тростянекцькомунсервіс» та зменшили заборгованість на 0,8 млн. грн., 8 підприємств: ДП «Сумський облавтодор та його філії», КП «Комунсервіс Білопілля», КП «Чисте місто», КП «Білопільський житловик», ТОВ «Професійний футбольний клуб «Суми», ТОВ «Технолог».

За результатами засідання Комісії керівникам підприємств-боржників, головам відповідних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Сумської області доручено забезпечити контроль за дотриманням графіків погашення заборгованості із виплати заробітної плати на відповідних підприємствах.

Отримана під час заходу інформація була розглянута на нараді з працівниками Відділення та проаналізована на предмет здійснення подальших заходів на підприємствах, що перебувають на обліку Відділення, та підприємствах, на яких наявні чинники дестабілізації стану соціально-трудових відносин.