E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Г. Козак, головний спеціаліст відділення НСПП в Одеській області

У межах повноважень, визначених Законом України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)", Положенням про Національну службу посередництва і примирення, відділення НСПП в Одеській області (далі – Відділення) здійснює заходи, спрямовані на запобігання виникненню КТС(К) між сторонами СТВ в Одеській філії ДП "Адміністрація морських портів України" (далі – ДП АМПУ).

 

Стан СТВ, у зв’язку зі зміною існуючих соціально-економічних умов праці та виробничого побуту, був взятий на облік Відділення наказом від 26 січня 2018 року за № 1-в .

06 листопада 2018 року начальник Відділення О. Шрамков та головний спеціаліст Г. Козак провели узгоджувальну зустріч з профспілковим активом відомчого загону охорони морського порту служби морської безпеки (далі – СМБ ЗОМП) Одеської філії ДП "АМПУ" К. Ерьоменком та С. Іщенком.

К. Ерьоменко поінформував, що 31.10.2018 року відбулась робоча нарада, на яку запрошувались голови профспілкових організацій служби охорони Одеського, Чорноморського та Ізмаїльського портів.

На нараді було обговорено питання стосовно роботи СМБ ЗОМП філій ДП "АМПУ". Прийнято рішення про створення робочої групи по опрацюванню питань стосовно недопущення порушення трудових, соціально-економічних прав та інтересів найманих працівників.

С. Іщенко зауважив, що робочу групу створено з метою недопущення підстав для виникнення негативних наслідків, пов’язаних із залученням сторонніх охоронних організацій лише для підтримання, а не передачі їм функцій, як зазначено в ч.3 ст.10 Закону України "Про морські порти України".

Зокрема, актив профспілки повідомив, що за результатами робочої наради адміністрацією ДП "АМПУ" було видано розпорядження № 65 від 31.10.2018, в якому робочій групі доручено розробити до 26.11.2018 р. план організаційно-правових заходів, спрямованих на забезпечення трудових, соціально-економічних прав працівників СМБ ЗОМП філій ДП "АМПУ" при підтриманні режиму сторонніх охоронних послуг.

У ході узгоджувальної зустрічі О. Шрамков порекомендував підтримувати соціальний діалог з адміністрацією ДП "АМПУ", а також додержуватись своєї позиції стосовно недопущення ліквідації системи державної охорони, скорочення працівників загону охорони морських портів та передачі функцій охорони території Одеського морського порту стороннім спеціалізованим охоронним організаціям

Відділення продовжуватиме відстежувати динаміку СТВ у Одеській філії ДП АМПУ та сприяти врегулюванню даного конфлікту.