E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

С. Ткачук, головний спеціаліст відділення НСПП в Запорізькій області

 

10 липня 2018 року у приміщеннівідділення НСПП в Запорізькій області (далі – Відділення) за ініціативи начальника Відділення С. Четвертака відбулась узгоджувальна зустріч з головою Запорізької обласної організації Профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України О. Сірик.

Під час зустрічі О. Сірик поінформувала про стан справ і перспективи діяльності підприємств та організацій автомобільного транспорту та шляхового господарства області. Вона повідомила, що стан соціально-трудових відносин в структурних підрозділах ДП "Запорізький облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" вкрай напружений, наймані працівники обурені та погрожують страйками, перекриттям автомагістралей. Обласна організація профспілки та керівництво підприємства неодноразово звертались до Міністерства інфраструктури України щодо пошуку шляхів вирішення існуючих проблем, але відповіді так і не було отримано.

У свою чергу, С. Четвертак зазначив, що станом на 01.06.2018 загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати в структурних підрозділах ДП "Запорізький облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" становила 1,6 млн. грн. Стан соціально-трудових відносин в структурних підрозділах ДП "Запорізький облавтодор" знаходиться на обліку Відділення з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)).

Крім того, в ході зустрічі начальником Відділення була надана інформація щодо практики вирішення КТС(К), а також консультативно-правова допомога щодо дотримання вимог Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)", у тому числі надані консультації щодо порядку вступу в колективний трудовий спор (конфлікт).

За результатами обговорення учасники зустрічі наголосили на необхідності тісної співпраці та об’єднанні спільних зусиль щодо захисту соціально-трудових прав та інтересів найманих працівників, забезпечення стабільності стану соціально-трудових відносин на підприємствах автомобільного транспорту та шляхового господарства області.

Також, С. Четвертаком проведено робочу нараду, на якій працівників Відділення було ознайомлено з результатами проведеної зустрічі з метою врахування їх в подальшій роботі при проведенні моніторингу стану соціально-трудових відносин на підприємствах міста.