E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

О.Кротова, головний спеціаліст відділення НСПП в Полтавській області

Pol2305201821 травня 2018 року, за ініціативи начальника відділення НСПП в Полтавській області (далі – Відділення) О.Атаманюк, відбулася термінова нарада у заступника голови Полтавської ОДА О.Пругла щодо загострення стану соціально-трудових відносин (далі – СТВ) на ДП "Полтавський комбінат хлібопродуктів". У засіданні взяли участь депутат Полтавської обласної ради М. Первак та депутат Подільської районної у м. Полтаві ради О. Кісільов.

Під час наради начальник Відділення поінформувала присутніх про ситуацію, що склалася на підприємстві. Вона повідомила, що наймані працівники хлібокомбінату з 09.00 год. до 09.30 год. цього дня провели акцію соціального протесту у формі перетинання дороги по нерегульованому пішохідному переходу. Метою акції протесту було привернення уваги облдержадміністрації та Міністерства аграрної політики та продовольства України (далі – МінАПК) до проблем підприємства. Основні вимоги найманих працівників: виплатити заборговану заробітну плату та призначити директора підприємства. Окрім того О. Атаманюк зазначила, що дане підприємство з лютого 2018 року перебуває на обліку Відділення в базі даних потенційно конфліктогенних підприємств, а з квітня – в системі ЗКТС(К). Під час узгоджувальної зустрічі, яка відбулася 14 травня 2018 року, голові профспілки підприємства Г. Шаровському запропоновано вирішувати розбіжність шляхом вступу у колективний трудовий спір (конфлікт) (далі – КТС(К)), надано відповідні роз’яснення щодо застосування норм Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" в частині формування, затвердження та висунення вимог найманих працівників. 

На завершення наради, учасники погодили план заходів по стабілізації стану СТВ підприємства та прийняли рішення провести спільну зустріч з найманими працівниками, залучивши до вирішення питань директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА.

22 травня 2018 року О. Атаманюк спільно з директором Департаменту агропромислового розвитку ОДА С. Фроловим та депутатом Подільської районної у м. Полтаві ради О. Кісільовим провели зустріч з колективом ДП "Полтавський комбінат хлібопродуктів", під час якої обговорили проблеми підприємства та шляхи усунення розбіжностей.Начальник Відділення поінформувала найманих працівників щодо переваги вирішення розбіжності шляхом вступу в КТС(К), на що голова профспілки Г. Шаровський повідомив, що ініціативною групою підготовлено підписний лист та проводиться збір підписів для вступу в КТС(К).

У свою чергу, С. Фролов зазначив, що дійсно всі проблеми підприємства повинні вирішуватися МінАПК, як власника. Тому він буде пропонувати голові ОДА направити лист щодо термінового втручання даного міністерства у вирішення питання призначення директора чи в. о. на ДП "Полтавський комбінат хлібопродуктів" та ініціювати проведення виїзної спільної наради представників МінАПК до м. Полтави, по розгляду плану відновлення роботи підприємства.