E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

О. Бульченко, головний спеціаліст відділення НСПП в Черкаській області

21 березня 2018 року, за ініціативи відділення НСПП в Черкаській області (далі – Відділення), в приміщенні Управління Держпраці у Черкаській області відбулася робоча зустріч за участі начальника Відділення С. Власенка, головного спеціаліста Відділення О. Бульченко та начальника Управління Держпраці у Черкаській області (далі – Управління) О. Лазарєвої.

О. Лазарєва повідомила, що заборгованість із виплати заробітної плати економічно активних підприємств Черкаської області станом на березень 2018 року, за оперативними даними, становить майже 85,7 млн. грн. Упродовж року, тобто з 01.01.2018 заборгованість зменшилася на майже 9,3 млн. грн.

Управлінням було надано Відділенню інформацію щодо переліку економічно активних підприємств, які несвоєчасно виплачують заробітну плату працівникам, зокрема: ПАТ «Черкасиобленерго», ДП «Черкаський облавтодор», ПАТ «Азот», ПАТ «Черкаський приладобудівний завод», ДП «Український державний науково-дослідний і проектний інститут легкої промисловості», філія концерну «Техвоєнсервіс» «ЧАРЗ», КП «Аеропорт Черкаси», ТОВ «Украферт», Державний заклад «Спеціалізована медико-санітарна частина № 14», КП «Водгео», Звірогосподарство Черкаської облспоживспілки.

С. Власенко поінформував про підсумки роботи Відділення у 2017 році. Зокрема, повідомив, що основною причиною виникнення у 2017 році 20 колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та 34 випадків дестабілізації стану соціально-трудових відносин (далі – СТВ) у трудових колективах були чинники, зумовлені заборгованістю із виплати заробітної плати та несвоєчасністю її виплати. Найбільша соціальна напруга була у колективах структурних підрозділів ПАТ «Черкасиобленерго», де зареєстровано 19 КТС(К).

Уже у січні-лютому 2018 року працівниками Відділення був проведений аналіз стану СТВ у колективах підприємств, що перебували або перебувають на обліку Відділення щодо запобігання виникненню КТС(К) ? ПАТ «Азот», ПАТ «Черкаський приладобудівний завод», ДП «Черкаське будівельно-монтажне управління», ДП «Український державний науково-дослідний і проектний інститут легкої промисловості», ДП «Черкаський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» та його 5 філіях, а саме: «Уманська ДЕД», «Смілянська ДЕД», «Черкаська ДЕД», «Звенигородська ДЕД» та «Шполянський райавтодор» та у 4 структурних підрозділах ПАТ «Черкасиобленерго», зокрема: Канівський РЕМ, Драбівський РЕМ, Лисянський РЕМ та ВП «Черкасиенергоремонт».

Також проводився моніторинг стану СТВ у КП «Аеропорт Черкаси», КП «Монастирищенське ВУЖКГ» та ДП «Український державний науково-дослідний і проектний інститут легкої промисловості». Ці підприємства внесенні до Бази даних підприємств, що відзначаються підвищеним рівнем конфліктогенності.

Наприкінці робочої зустрічі відбувся обмін думками з найбільш актуальних соціально-економічних і правових питань, пошук шляхів їх вирішення. С. Власенком та О. Лазарєвою було обговорено перспективи спільної роботи на 2018 рік, укладення Угоди про співпрацю, яка буде спрямована на реалізацію спільних заходів щодо нагляду за додержанням законодавства про працю, запобігання виникненню КТС(К), сприяння їх своєчасному вирішенню та поліпшенню стану СТВ.