E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

О. Демченко, головний спеціаліст відділення НСПП в Кіровоградській області

20 березня 2018 року, О. Крайносвіт, начальник відділення НСПП в Кіровоградській області (далі – Відділення) на запрошення Федерації профспілок Кіровоградської області взяла участь у семінарі-навчанні профактиву Кіровоградської області з питань реформування галузі охорони здоров’я та питання діяльності Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області.

Семінар проходив за участі: О. Терлецької, заступника голови Федерації профспілок Кіровоградської області, О. Баранової, головного терапевта міської ради м. Кропивницького, Л. Козлової, голови Кіровоградської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я, О. Дігтяра, начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області (далі – Фонд).

О. Баранова зазначила, що первинну медичну допомогу надаватимуть лікарі загальної практики – сімейні лікарі, яких пацієнти зможуть обрати за власним бажанням, незалежно від місця реєстрації. Вибирати лікаря первинної допомоги (сімейного лікаря, терапевта, педіатра) і підписувати з ними Декларації почнуть з квітня 2018 року. Держава гарантує пакет медичної допомоги з переліком безкоштовних для пацієнтів послуг, досліджень та ліків, які покриватимуться за рахунок держбюджету.

Щодо наступних етапів впровадження медичної реформи, то упродовж 2018-2019 років реалізація державних гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій поступово запроваджуватиметься для інших видів медичної допомоги. А вже з 01 січня 2020 року медична реформа запрацює повноцінно на всіх ланках.

Учасникам семінару були надані методичні рекомендації щодо реформування системи охорони здоров’я з покроковим алгоритмом дій.

О.Дігтяр ознайомив учасників семінару з основними завданнями і функціями Фонду. Це – реалізація державної політики у сферах соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, медичного страхування; надання матеріального забезпечення, страхових виплат та соціальних послуг відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування»; профілактика нещасних випадків тощо. Детально про страхові виплати та види матеріального забезпечення та надання медичних та соціальних послуг, зокрема, про реабілітаційне лікування застрахованої особи поінформували спеціалісти Фонду.

Виступаючі відповіли на запитання учасників семінару щодо реформування галузі охорони здоров’я, санаторно-курортного лікування, права на отримання коштів по втраті тимчасової непрацездатності працюючих за договором цивільно-правового характеру та ін.

Інформацію, отриману на семінарі, обговорено у Відділенні та взято до відома для використання в подальшій роботі.