E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

С. Єськова, головний спеціаліст відділення НСПП в Харківській області

 

12 грудня 2017 року начальник відділення НСПП в Харківській області (далі – Відділення) С. Лайков взяв участь у засіданні колегії Головного управління Держпраці у Харківській області, яке відбулося у приміщенні ПрАТ «Філіп Морріс України» (с. Докучаєвське Харківського району Харківської області) (далі – Колегія).

 

Відділенням забезпечено активну співпрацю з Головним управлінням Держпраці у Харківській області. Взаємодія здійснюється відповідно до Угоди про співпрацю між Відділенням та Головним управлінням Держпраці у Харківській області, укладеноїу серпні 2017 року.

Засідання Колегії відкрив перший заступник начальника Головного управління Держпраці у Харківській області К. Денисенко. У ході засідання виступили керівники та представники Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА, Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області, Об’єднання профспілок Харківської області, а також ряду провідних промислових підприємств області та інші.

Учасники засідання розглянули провідні питання економічного розвитку області щодо нарощування обсягів виробництва, стабілізації ситуації на ринку праці, створення нових робочих місць, підвищення рівня заробітної плати, додержання законодавства про оплату та охорону праці, виявлення незадекларованої праці тощо. Детально розглянуто стан справ у ПАТ «Турбоатом», ПАТ «Харківський машинобудівний завод «Світло шахтаря», ПрАТ «Філіп Морріс України».

Слід підкреслити, що фахівці Відділення постійно відслідковують стан соціально-трудових відносин у колективах зазначених підприємств, проводять узгоджувальні зустрічі з представниками сторін соціально-трудових відносин, надають необхідні роз’яснення та консультації.

Так, з метою вивчення позитивного досвіду по забезпеченню співпраці профспілкової організації та адміністрації підприємства, налагодженню стабільного та сприятливого мікроклімату у колективі, була проведена зустріч начальника Відділення С. Лайкова, заступника начальника Відділення Г. Клочко та головного спеціаліста Відділення О. Базій з головою профспілкової організації ПрАТ «Філіп Морріс Україна» А. Денисовим.

Продовжив засідання Колегії виступ С. Лайков, який детально ознайомив присутніх з основними напрямами роботи НСПП, показниками роботи Відділення, практикою діяльності щодо вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та врегулювання випадків дестабілізації стану соціально-трудових відносин.

Підсумком проведеногозасідання стало узгодження напрямів спільної діяльності, які сприятимутьстабільності соціально-трудових відносин у колективах та подальшому розвитку соціального діалогу.