E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

О. Крайносвіт, начальник відділення НСПП в Кіровоградській області

04 жовтня 2017 року, за ініціативи відділення НСПП в Кіровоградській області (далі – Відділення), відбулася робоча зустріч начальника Відділення О. Крайносвіт та Г. Святуна, голови Кіровоградської обласної організації профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України (далі – Профспілка).

У ході зустрічі було обговорено стан соціально-трудових відносин на підприємствах, в установах, організаціях, що входять до складу Профспілки, зокрема, у 2 професійно-технічних навчальних закладах м. Кропивницького. Станом на 01.10.2017 року в закладах лише частково виплачена заробітна плата за вересень 2017 року, зростає заборгованість по комунальних платежах, виплаті стипендій учням, коштах на харчування дітям-сиротам, інвалідам, учням з малозабезпечених сімей тощо.

Питання фінансування професійно-технічних навчальних закладів міста було предметом розгляду Кіровоградської обласної тристоронньої соціально-економічної ради (далі – Рада), де було прийнято відповідне рішення про проведення співголовами Ради зустрічі з міським головою м. Кропивницького щодо обговорення проблеми та шляхів вирішення фінансування закладів.

З метою недопущення ускладнення стану соціально-трудових відносин у зазначених закладах Профспілкою були направлені звернення голові Кіровоградської обласної державної адміністрації, міському голові м. Кропивницького, голові федерації профспілок Кіровоградської області та ін.

О. Крайносвіт рекомендувала в подальшій роботі вирішувати розбіжності між сторонами соціально-трудових відносин у порядку, визначеному Законом України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" (далі – Закон) та шляхом соціального діалогу.

У підсумку зустрічі була досягнута домовленість про подальшу тісну співпрацю Відділення з Профспілкою, спрямовану на збереження соціального миру та запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) у трудових колективах професійно-технічних закладів міста Кропивницького.

За результатами зустрічі Відділенням, у межах компетенції, були направлені письмові запити до професійно-технічних закладів міста та надані письмові роз'яснення щодо вирішення розбіжностей у порядку визначеному законодавством про колективні трудові спори (конфлікти).