E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

Т. Колеснікова, головний спеціаліст відділення НСПП в Харківській області

har2001201716 лютого 2017 року відбулась чергова тематична година Консультаційно-інформаційної Платформи з питань праці, зайнятості та охорони праці для членів профспілок Харківщини ? спільного проекту Об’єднання профспілок Харківської області, відділення НСПП в Харківській області (далі – Відділення), Головного управління Держпраці у Харківській області, Харківського обласного центру зайнятості і Харківського соціально-економічного інституту.

 

У рамках проекту на базі Харківського соціально-економічного інституту було проведено дискусію до Дня соціальної справедливості на тему: «Соціальна нерівність і соціальна справедливість в сфері трудових відносин: проблемні питання дотримання та обмеження прав і гарантій людей праці на підприємствах Харківщини у сучасних умовах».

Перед учасниками дискусії виступили заступник голови Об’єднання профспілок Харківської області С.Г. Волков, начальник Відділення С.М. Лайков, начальник управління з питань праці Головного управління Держпраці у Харківській області Ю.Є. Гончарова, начальник відділу сприяння працевлаштування Харківського обласного центру зайнятості І.В. Шатіло, завідувач відділу соціально-економічного захисту трудящих Об’єднання профспілок Харківської області Н.О. Гриценко, правовий інспектор праці Об’єднання профспілок Харківської області Л.Ф. Аляб’єва. В дискусії взяли участь представники обласних галузевих профспілкових організацій, профкомів провідних підприємств і організацій Харківщини: ПАУ ДП ХМЗ «ФЕД», ДП «Завод ім. Малишева», ПАТ «Турбоатом», а також науковці, викладачі, члени лекторської групи факультету підвищення кваліфікації профспілкових кадрів Харківського соціально-економічного інституту.

У ході дискусії представники профспілок отримали вичерпну інформацію від фахівців-практиків з питань, які стосуються рівня мінімальної заробітної плати та мінімального посадового окладу, трудового та страхового стажу. Також учасниками дискусії було акцентовано увагу на негативних наслідках, що настають для працівників в результаті надмірного поширення укладання цивільно-правових договорів замість укладання трудового договору між працівником і роботодавцем. Дискусія дала змогу її учасникам детально обговорити актуальні питання забезпечення справедливої та гідної оплати праці, дотримання прав і гарантій працівників у сучасних умовах.