E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

В.М. Кравчук, головний спеціаліст відділення НСПП в Тернопільській області

ter20022017115 лютого 2017 року головний спеціаліст відділення НСПП в Тернопільській області В. Кравчук взяв участь у роботі семінару Головного територіального управління юстиції в Тернопільській області, який проводився у приміщені Тернопільського регіонального центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Згідно порядку денного розглянуті питання: «Про новації в трудовому законодавстві та особливості відповідальності за порушення трудового законодавства з 01 січня 2017 року»; «Про другу хвилю електронного декларування»; «Про нормативно-правові акти, що набрали чинності протягом січня-лютого 2017 року».

Висвітлені на семінарі питання були обговорені під час проведення навчання з працівниками Відділення.

Зокрема, обговорено, що з 1 січня 2017 року, згідно ст. 265 КЗпПУ, запроваджено нові та посилено існуючі фінансові санкції за недотримання норм трудового законодавства.

Так, посилені санкції щодо роботодавця за недопущення до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні, за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, за виплату заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Внесені зміни до законодавства будуть враховані під час виконання посадових обов’язків працівниками Відділення.