E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

А.Б. Хімчак, начальник відділення НСПП в Донецькій області

don13.02.20179 лютого 2017 року начальник відділення НСПП в Донецькій області (далі – Відділення) А.Б. Хімчак взяв участь у семінар-нараді з Добропільською територіальною організацією профспілки робітників вугільної промисловості України.

У своєму виступі начальник Відділення ознайомив голів первинних профспілкових організацій структурних підрозділів ТОВ «ДТЕК «Добропіллявугілля» з напрямами діяльності НСПП, розповів про досвід роботи Відділення щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) та сприяння їх вирішенню.

 

А.Б. Хімчак пригадав присутнім про врегулювання у 2015 році конфліктної ситуації у ТОВ «ДТЕК «Добропіллявугілля», що склалася у зв'язку з запланованим скороченням режиму праці адміністрацією підприємства. За зверненням сторін соціально-трудових відносин фахівці Відділення сприяли вирішенню конфліктної ситуації шляхом проведення узгоджувальної комісії. Як результат, на підприємстві була укладена угода від 22.09.2015 року «Про порядок та умови змін запланованого скорочення робочого режиму праці» та додаткова угода від 18.11.2015 року щодо дій, спрямованих на стабілізацію соціального клімату у трудовому колективі та вирішення спірних питань у правовому руслі.

А.Б. Хімчак також надав консультації і роз’яснення присутнім з питань дотримання положень Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» при формуванні та затвердженні вимог найманих працівників і підготовці необхідних документів для реєстрації колективного трудового спору (конфлікту).

За результатами зустрічі вирішено і надалі продовжувати співпрацю Відділення з Добропільською територіальною організацією профспілки робітників вугільної промисловості України та її первинними профспілковими організаціями, адже про загострення стану соціально-трудових відносин на підприємствах в першу чергу дізнаються саме голови первинних профспілок.