E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О. Німченко, головний спеціаліст відділення НСПП в Херсонській області

23 грудня 2016 року відбулася нарада за участю керівників Управління транспорту, дорожньої інфраструктури та зв’язку Херсонської облдержадміністрації та відділення НСПП в Херсонській області (далі – Відділення) щодо ситуації, яка склалася у ДАК «Херсон-Авіа». Ініціатором проведення наради було Відділення, оскільки ситуація на зазначеному підприємстві постійно погіршується, а заборгованість із виплати заробітної плати зростає.

Начальник Відділення В.В. Бойко поінформувала, що стан соціально-трудових відносин на даному підприємстві знаходиться на обліку Відділення з 26.02.2015 відповідно до наказу від 26.02.2015 № 7 з метою запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту). На момент взяття на облік заборгованість із виплати заробітної плати 50 найманим працівникам становила 125,8 тис. грн. Зазначена заборгованість постійно зростає, й на 01.12.2016 згідно статистичних даних становить 573,6 тис грн. Графік погашення заборгованості не виконується. Керівництво та фахівці Відділення постійно здійснюють моніторинг стану соціально-трудових відносин на зазначеному підприємстві. Неодноразово надавалися роз’яснення щодо можливості вступу в колективний трудовий спір (конфлікт) відповідно до Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

Заступник начальника управління П.М. Дементьєв повідомив, що зазначене підприємство віднесено до сфери управління Державної авіаційної служби України. Питання щодо ДАК «Херсон-Авіа» неодноразово порушувалося на рівні центральних органів державної виконавчої влади.

Згідно з дорученням Прем’єр-міністра України В.Б. Гройсмана на сьогодні розпочата процедура щодо передачі підприємства з державної власності до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. Херсонською обласною радою у листопаді 2016 року прийнято відповідне рішення щодо погодження прийняття до спільної власності територіальних громад зазначеного підприємства.

Передача ДАК «Херсон-Авіа» до сфери управління Херсонської обласної ради надасть можливість вирішити питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати трудовому колективу підприємства.

За результатами наради начальник Відділення В.В. Бойко та заступник начальника Управління П.М. Дементьєв підписали план спільних заходів щодо відстеження та моніторингу ситуації на зазначеному підприємстві відповідно до компетенції та наданих законом повноважень.