E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

Т. Колеснікова, головний спеціаліст відділення НСПП в Харківській області

xar23122016120 грудня 2016 року була проведена чергова тематична година Консультаційно-інформаційної Платформи з питань праці, зайнятості та охорони праці для членів профспілок Харківщини – спільного проекту Об’єднання профспілок Харківської області, відділення НСПП в Харківській області, Головного управління Держпраці у Харківській області, Харківського обласного центру зайнятості і Харківського соціально-економічного інституту.

У рамках проекту на базі Харківського соціально-економічного інституту було проведено дискусію на тему: «Підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн.: проблемні питання дотримання прав і гарантій працівників».

Перед учасниками дискусії виступили в.о. ректора Харківського соціально-економічного інституту О.О. Каревік, заступник голови Об’єднання профспілок Харківської області С.Г. Волков, начальник відділення НСПП в Харківській області С.М. Лайков, керівник секретаріату Спільного представницького органу роботодавців Харківської області, виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» В.В. Григор’єв, начальник відділу адміністрування єдиного внеску Управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Харківській областіВ.Ю. Даценко, начальник управління з питань праці Головного управління Держпраці у Харківській області Ю.Є. Гончарова, заступник начальника відділу соціально-трудових відносин управління праці Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації Г.В. Хорошко, заступник головного бухгалтера Харківського обласного центру зайнятості В.Е. Лисогорська.xar231220162

Формат Консультаційно-інформаційної Платформи надав можливість висловити свою думку і задати актуальні питання всім учасникам дискусії: представникам обласних галузевих профспілкових організацій, профкомів провідних підприємств і організацій Харківщини, таких як ДП Харківський машинобудівний завод «ФЕД», ПАТ «Харківський підшипниковий завод», ПАТ «Харківський тракторний завод», ПАТ «Завод Південкабель», ДП «Завод ім. Малишева», ПАТ ХМЗ «Світло Шахтаря», ПАТ "Євроцемент-Україна", КП «Жилкомсервіс», КП «Харківводоканал», КП «Харківські теплові мережі», КЗОЗ «Чугуївська ЦРЛ ім. М.І. Кононенка», ТОВ «Скловолокно», ООО «Тайфун-2000».

Відбулось конструктивне обговорення питань дотримання прав і гарантій працівників при підвищенні мінімальної заробітної плати до 3200 грн. Значна увага в ході дискусії приділялася роз’ясненню змін, що відбулись у визначенні таких понять як мінімальна заробітна плата, мінімальний посадовий оклад, тарифна система оплати праці. Також в ході дискусії було акцентовано увагу на те, що з підвищенням рівня мінімальної заробітної плати фактично збільшаться суми штрафів, передбачені за порушення трудового законодавства, що в свою чергу повинно призвести до посилення відповідальності роботодавців.

Актуальність теми викликала гостру зацікавленість учасників дискусії. Організаторам заходу було висловлено щиру подяку і надані пропозиції щодо продовження подальшої спільної співпраці у форматі Консультаційно-інформаційної Платформи.