E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Спанатій Олена, головний спеціаліст сектора правового забезпечення відділення НСПП в Миколаївській області

 

Відділення НСПП в Миколаївській області (далі – Відділення) активно співпрацює з Миколаївською обласною радою профспілок в різних напрямах, одним з них є підвищення рівня правової культури учасників соціально-трудових відносин.


16 жовтня 2015 року в приміщенні Миколаївської обласної ради профспілок проведено засідання Молодіжної ради Миколаївської облпрофради (одноденний семінар-тренінг) на тему: "Колективні переговори на підприємстві. Вчимося досягати успіху" за участі представників галузевих обласних профспілкових організацій, молодих профактивістів підприємств міста Миколаєва та працівників Відділення.


Відкриваючи засідання заступник голови облпрофради, трудовий арбітр НСПП Л. Онищенко, повідомила, що з 2015 року по 2017 рік діє дансько-український навчальний проект "Посилення внеску профспілок у забезпечення гідної праці, захисту прав працівників та демократизацію в Україні", в рамках якого відбувається засідання Молодіжної ради.


Н. Матвєєва, завідувач відділу з правової роботи Миколаївської облпрофради, ознайомила присутніх з метою та змістом заходу та провела тренінг на тему "Самомотивація як інструмент підвищення особистої ефективності", в ході якого за допомогою електронної презентації було продемонстровано способи раціонального та ефективного використання робочого часу.


Для висвітлення питання вирішення конфліктів було запрошено начальника Відділення О. Євченко, яка ознайомила присутніх з основними завданнями Відділення, пояснила процедуру вступу в колективний трудовий спір (конфлікт) та порядок його вирішення примирною комісією та трудовим арбітражем.


Також, Н. Матвєєва провела тренінг на тему "Вирішення конфліктів", для виконання якого всіх учасників було поділено на групи. Кожна група отримала завдання виробити своє рішення конфліктної ситуації.


Завідувач відділу з правової роботи Миколаївської облпрофради ознайомила учасників заходу з технікою ведення переговорів та провела тренінг для засвоєння отриманої інформації.


Підводячи підсумки одноденного семінару-тренінгу, учасники висловились, що їм сподобалась така нестандартна форма заняття, яка дозволяє на практиці застосовувати свої знання, подякували організаторам, висловили бажання і в подальшому брати участь у подібних заходах.


Питання, висвітлені на засіданні Молодіжної ради Миколаївської облпрофради є цікавими та корисними, тому було прийнято рішення в майбутньому провести нараду-семінар з представниками позаштатних інституцій Національної служби посередництва і примирення на аналогічну тему, за участю завідувача відділу з правової роботи Миколаївської облпрофради Н. Матвєєвої.