E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Марина Максименко, в.о. начальника відділення НСПП в Чернігівській області


27 жовтня 2015 року у відділенні НСПП в Чернігівській області (далі – Відділення) відбулась нарада-семінар з арбітрами та посередниками НСПП.


На початку заходу виступила в.о. начальника Відділення М. Максименко, яка ознайомила присутніх з підсумками роботи Відділення за січень-жовтень 2015 року, доповіла про взаємодію з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, об’єднаннями роботодавців і профспілок.


Про правове регулювання вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) розповів головний спеціаліст сектора правового забезпечення Відділення С. Єрема. Він більш детально зупинився на практиці вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), зокрема відзначив, що упродовж зазначеного періоду Відділення сприяло вирішенню 3-х колективних трудових спорів (конфліктів) на територіальному рівні, 10 – на виробничому.


Про практику роботи Відділення щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) поінформувала головний спеціаліст сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування Відділення Ю. Демченко. Вона звернула увагу присутніх на одну з основних проблем, яка існує на практиці, зокрема, що профспілкові організації не завжди інформують Відділення про наявність проблем в тій чи іншій галузі, в той час, коли до Відділення надходять звернення, в яких підіймаються питання заборгованості із виплати заробітної плати та неправомірних скорочень найманих працівників. Насамперед це стосується таких організацій як: Управління НБУ в Чернігівській області, Чернігівської філії ПАТ «Укртелеком» та ін.


Крім того, про співпрацю з Відділенням щодо сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) прозвітували арбітри і посередники НСПП.


Підсумовуючи нараду М. Максименко наголосила, що Відділення спільно з арбітрами та посередниками НСПП й надалі сприятиме поліпшенню стану соціально-трудових відносин та запобігатиме виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) на підприємствах, в установах та організаціях області.