E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua


А. Яненко, головний спеціаліст відділення НСПП в Сумській області

07 грудня 2015 року за ініціативи відділення НСПП в Сумській області (далі – Відділення) відбулась робоча зустріч начальника Відділення О. Пирогова та голови Сумської обласної профспілкової організації працівників АПК А. Кузьменка.


У ході зустрічі обговорено питання боргів із виплати заробітної плати найманим працівниками АПК області та роль професійних спілок у їх погашенні. Зокрема, обговорено стан соціально-трудових відносин на ДП «Роменський комбінат хлібопродуктів» м. Ромни, де незважаючи на порушення господарським судом справи про банкрутство, профспілкова організація сприяла зміні керівника та вживає заходи щодо погашення боргів із виплати заробітної плати. У свою чергу, О. Пирогов запевнив голову обласної профспілки працівників АПК, що в разі ініціювання ними процедури вступу в колективний трудовий спір (конфлікт), Відділенням будуть надані всі необхідні консультації та практична допомога.


Окрім цього, учасники робочої зустрічі обговорили питання оцінки відповідності критеріям репрезентативності Сумської обласної організації працівників АПК яка, одна із небагатьох профспілкових організацій в області, ще не подавала відповідних документів до Відділення з даного питання. При цьому, начальник Відділення запропонував надати практичну допомогу в оформленні відповідних матеріалів.