E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

    22 червня у відділенні НСПП в Донецькій області (Відділення) відбувся дистанційний семінар-нарада із завідуючими інформаційно-консультаційних центрів НСПП (ІКЦ), у якому взяли участь фахівці Відділення та представники позаштатних інституцій НСПП – завідуючі ІКЦ 10 міст і районів Донецької області.
    На порядку денному розглянуті питання щодо запобігання виникненню і сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)) та співпраці зі сторонами соціального діалогу з метою поліпшення стану соціально-трудових відносин (СТВ) на підприємствах області.
     Начальник Відділення А. Хімчак поінформував, що з початку року Відділення сприяло вирішенню 7 КТС(К) та врегулюванню 28 конфліктних ситуацій у трудових колективах. З метою вирішення вимог найманих працівників у КТС(К) проведено 3 засідання примирних комісій та 36 узгоджувальних зустрічей.
       Крім того, А. Хімчак повідомив, що упродовж місяця фахівцями Відділення проаналізовано причини колективних звернень найманих працівників до територіальних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, зокрема, з питань порушення трудового законодавства.
     Учасники семінару обговорили питання розвитку соціального діалогу в області, шляхи співпраці з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, організаціями профспілок та роботодавців.
     Насамкінець заходу А. Хімчак висловив вдячність завідуючим ІКЦ за плідну співпрацю, оперативне реагування на ускладнення стану СТВ на підприємствах міст і районів області.