E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

    У рамках Угоди про співпрацю 05.06.2020 відбулась робоча нарада начальника відділення НСПП в Черкаській області (Відділення) С. Власенка з головою Федерації профспілок Черкаської області П. Шевченком та головою Смілянської міської організації профспілки працівників охорони здоров'я Т. Ганжою.
  Під час наради обговорено стан соціально-трудових відносин (СТВ) у закладах охорони здоров'я м. Сміла. Т. Ганжа повідомила, що стан СТВ у трудових колективах закладів охорони здоров'я міста стабільний, триває процес укладання договорів з Національною службою здоров'я України (НСЗУ).
    Разом з тим, за інформацією директора КНП "Смілянська міська поліклініка" В. Покотиленко у колективі виникла конфліктна ситуація через наявність заборгованості із виплати заробітної плати за травень поточного року. Працівниками розглядається питання вступу в колективний трудовий спір (конфлікт) (КТС(К)) з адміністрацією закладу. У травні поліклініка отримала кошти від НСЗУ у обсязі, який відповідає укладеним за цей час договорам щодо надання певного переліку медичних послуг. КНП "Смілянська міська поліклініка" продовжує укладати договори з НСЗУ, що в подальшому дозволить збільшити фінансування з цього джерела. Але для виплати заробітної плати працівникам за травень і червень потрібна фінансова підтримка (співфінансування) засновника – Смілянської міської ради, як це передбачено законодавством. Наразі у міському бюджеті є необхідні кошти, депутатам залишається прийняти відповідну постанову щодо їх перерахування на виплату заробітної плати працівникам поліклініки. За інформацією міського голови депутати розглядатимуть це питання не раніше 11 червня.
   У свою чергу С. Власенко надав голові Смілянської міської організації профспілки працівників охорони здоров'я роз'яснення щодо можливості врегулювання розбіжностей між сторонами СТВ за сприяння фахівців Відділення та запропонував, у разі необхідності, надати консультації голові первинної профспілкової організації медичного закладу щодо порядку вступу у КТС(К).
    За результатами наради конфліктну ситуацію на КНП "Смілянська міська поліклініка" взято на облік Відділення з метою запобігання виникненню КТС(К).