E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

   mik0506202004 червня начальник відділення НСПП в Миколаївській області (Відділення) О. Євченко виступила в ефірі регіонального телеканалу "UА:Миколаїв" у програмі "Тема дня", де було обговорено проблеми, що склались на КНП "Обласний дитячий центр медичної реабілітації" (Центр).
 Напрямком діяльності Центру є медична реабілітація дітей 5-14 років з кардіоревматологічною, пульмонологічною, фтизіатричною та неврологічною патологіями.
    На виконання Закону України "Про державні фінансові гарантії та медичне обслуговування населення" з 01.04.2020 почала діяти Програма медичних гарантій, відповідно до якої Національна служба здоров'я України (НСЗУ) закуповує медичні послуги у закладах охорони здоров'я усіх рівнів надання медичної допомоги, організаційно-правової форми (крім бюджетної установи) та форми власності і оплачує їх за договором.
   На підприємстві було проведено роботу щодо підготовки до укладення договору про медичне обслуговування населення з НСЗУ відповідно до Програми медичних гарантій на 2020 рік за пакетом медичних послуг 27 "Медична реабілітація дорослих та дітей від трьох років з ураженням нервової системи".
   Проте Центру було відмовлено в укладанні договору на фінансування за даним пакетом у зв'язку з тим, що пропозиція не відповідає вимогам, визначеним в оголошенні, зокрема матеріально-технічна база є застарілою; переоснащення відповідно до загальних критеріїв тендеру не проводилось з причин відсутності фінансової підтримки з боку засновника підприємства – Миколаївської обласної ради.
  Начальник Відділення поінформувала глядачів, що вирішення проблемних питань на підприємстві щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати та подальшого його фінансування залежить від позиції депутатського корпусу Миколаївської обласної ради, оскільки в умовах карантину наймані працівники підприємства опинились у ситуації, коли заклад позбавлений всіх можливих джерел фінансування (державного, місцевого та за рахунок власної діяльності).