E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

    19 травня відбулася дистанційна робоча зустріч в. о. начальника відділення НСПП в Черкаській області (Відділення) О. Петренка з головою Черкаської обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я України В. Кочубей.
      В. Кочубей повідомила, що у цілому стан соціально-трудових відносин (СТВ) у колективах закладів охорони здоров'я області характеризується як задовільний. Заробітна плата за квітень працівникам виплачена у повному обсязі. Проте, надбавки у розмірі 300% від окладу за роботу з хворими на COVID-19,медичним працівникам двох лікарень обласного центру, які надають послуги для всієї області, за квітень будуть виплачені лише на наступному тижні. Оскільки ця категорія медичних працівників надає послуги хворим "вахтовим методом" (7 днів через 7), оплату їх харчування співфінансує обласна галузева профспілка. Медики, які працюють з хворими на COVID-19, забезпечені засобами індивідуального захисту на 30 діб. У поточному році передбачено відшкодування 70% вартості путівок на оздоровлення 98 медичних працівників за рахунок коштів обласної галузевої профспілки.
    Занепокоєння викликає питання фінансування закладів другої ланки надання медичної допомоги за рахунок коштів Національної служби здоров'я України. За інформацією голів первинних профспілкових організацій, прогнозується нестача коштів до кінця року.
    О. Петренко зазначив, що з станом на 19.05.2020 на обліку Відділення перебуває конфліктна ситуація на КНП "Черкаський обласний протитуберкульозний диспансер" Черкаської обласної ради, де розбіжності між сторонами виникли з питань виконання вимог законодавства про працю щодо нормування та оплати праці. За інформацією директора закладу М. Олійника, сума недофінансування до кінця 2020 року становить 13,2 млн грн. У зв'язку з цим, планується скорочення 53 найманих працівників.
    Фахівцями Відділення постійно проводиться моніторинг стану СТВ у закладі, сторонам надаються роз'яснення та рекомендації щодо врегулювання розбіжностей.
      За результатами зустрічі, досягнуто домовленості щодо постійного обміну інформацією про стан СТВ в закладах охорони здоров'я області з метою своєчасного спільного реагування на можливі випадки порушень прав медичних працівників.