E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

   23 січня 2020 року начальник відділення НСПП в Черкаській області (Відділення) С. Власенко взяв участь у засіданні тимчасової комісії Черкаської обласної державної адміністрації (Черкаська ОДА) з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат (Комісія).
    Розпочинаючи засідання, голова Комісії, перший заступник голови Черкаської ОДА В. Швець ознайомив присутніх зі станом погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах області, яка на 01.01.2020 становила 45,5 млн грн.
  Начальник управління департаменту житлово-комунального господарства Черкаського міськвиконкому А. Наумчук доповів стосовно погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам КП "Служба утримання будинків "Митниця", яке припинило діяльність.
     Заступник голови м. Сміла, голова міської тимчасової комісії П. Кондратенко, поінформував, що заборгованість із виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах міста станом на 20.01.2020 року ліквідовано. З керівниками підприємств, які припинили діяльність або перебувають у стадії банкрутства, проводиться постійна робота. Вплив на керівників цих підприємств місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування вкрай обмежений. Також він пояснив, що вирішити питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати у державному закладі "Спеціалізована медико-санітарна частина № 14" неможливо без рішення засновника – Міністерства охорони здоров'я України, якому неодноразово направлялись запити та пропозиції.
     Начальник Відділення С. Власенко поінформував присутніх, що ДЗ "Спеціалізована медико-санітарна частина № 14" неодноразово перебував у системі запобігання виникненню КТС(К) упродовж 2017-2019 років. З керівником закладу, головою профкому та колективом проводилися зустрічі із залученням голови Федерації профспілок області, проте налагодити конструктивний діалог не вдалося. У зв'язку зі звільненням всіх працівників та фактичним припиненням діяльності закладу, конфліктна ситуація була знята з обліку Відділення у квітні 2019 року.
   Стосовно заборгованості із виплати заробітної плати на ДП "Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України № 62" в. о. директора підприємства С. Черній пояснив, що заборгованість виникла через зупинку виробничого процесу у 2019 році, зумовлену грубими порушеннями засудженими встановленого режиму. Оскільки самостійно погасити заборгованість підприємство не може, було направлено звернення про надання допомоги до Державного департаменту виконання покарань.
     Комісією прийнято відповідні рішення щодо розглянутих питань, а також обговорено інші питання, що належать до її компетенції.