E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

SUM20012020
  20 січня відбулась робоча зустрічначальника Відділення НСПП в Сумській області (Відділення) О.Пирогова з головою ради Федерації організацій роботодавців Сумської області, керівником Спільного представницького органу роботодавців Сумської області І.Тесленком з метою підсумовування результатів роботи соціальних партнерів за 2019 рік та обговорення спільних дій на поточний рік.
    І. Тесленко поінформував про хід виконання стороною роботодавців у 2019 році Регіональної угоди між стороною органів влади, спільним представницьким органом профспілок та спільним представницьким органом роботодавців Сумської області.
       У свою чергу О. Пирогов повідомив про результати роботи Відділення щодо поліпшення стану соціально-трудових відносин (СТВ) на підприємствах області, сприяння врегулюванню розбіжностей між сторонами СТВ, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)) та сприяння їх своєчасному вирішенню, попередження проведення стихійних акцій соціального протесту.
  Сторони обговорили стан соціально-економічного розвитку регіону, питання працевлаштування населення та легалізації зайнятості, своєчасності виплати заробітної плати, укладення колективних договорів та виконання їх положень на підприємствах, в установах та організаціях області.
        Крім того, під час зустрічі обговорено стан СТВ на підприємствах області, які у 2019 році внесені Відділенням до Бази даних підприємств, що відзначаються підвищеним рівнем конфліктогенності.
    По завершенню зустрічі соціальні партнери вкотре підкреслили важливість розвитку соціального діалогу, учасниками якого є влада, профспілки та організації роботодавців, і взаємного обміну інформацією та обговорили шляхи подальшої співпраці.