E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

     Одним із напрямів роботи відділення НСПП в Хмельницькій області (Відділення) є здійснення моніторингу стану соціально-трудових відносин (СТВ) на підприємствах, в установах та організаціях області з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).
       У січні 2020 року фахівцями Відділення здійснено моніторинг стану СТВ у комунальних закладах (підприємствах) охорони здоров'я Хмельницької обласної ради. У процесі здійснення моніторингу з'ясовано, що медичні працівники окремих закладів занепокоєні процесами реорганізації та оптимізації, оскільки, 20 грудня 2019 року на засіданні Хмельницької обласної ради було прийнято низку рішень про припинення діяльності комунальних закладів (підприємств) охорони здоров'я шляхом ліквідації або реорганізації. Результати вибіркового моніторингу свідчать про ймовірність виникнення конфліктних ситуацій, зокрема, у Хмельницькому обласному наркологічному диспансері, КНП "Славутська обласна туберкульозна лікарня" та КНП "Яблунівський обласний заклад з надання психіатричної допомоги".
       Фахівцями Відділення направлено відповідні запити, з метою отримання більш детальної інформації про стан СТВ у трудових колективах та підтвердження моніторингових висновків.
      Враховуючи вищезазначене, фахівці Відділення й надалі здійснюватимуть всі необхідні заходи, спрямовані на усунення розбіжностей між найманими працівниками та роботодавцями, що можуть призвести до виникнення колективних трудових спорів (конфліктів).