E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

    19 грудня начальник відділення НСПП в Херсонській області (Відділення) В.Бойко взяла участь у черговому засіданні тимчасової комісії з питань контролю за станом погашення заборгованості із заробітної плати в місті Херсоні.
    На засіданні розглянуті питання дотримання роботодавцями законодавства про оплату праці, стану погашення заборгованості із виплати заробітної плати та платежів до бюджету у ПАТ "Херсонська теплоелектроцентраль", КП "Херсонський комунальний транспортний сервіс", МКП "Херсонтеплоенерго", філії "Херсонський обласний автомобільно-учбовий комбінат УДП "Укрінтеравтосервіс" та КП "Геополіс".
   Тимчасово виконуючий обов'язки голови правління ПАТ "Херсонська теплоелектроцентраль" О. Рововой поінформував про фінансовий стан підприємства та повідомив, що сума заборгованості із виплати заробітної плати на 01.12.2019 склала 14,7 млн грн. Завдяки спільним діям фахівців товариства та Відділення станом на 19.12.2019 сума боргу значно зменшилась та склала 5,8 млн грн. Керівництво підприємства планує погасити заборгованість із заробітної плати до кінця поточного року.
    Керівники КП "Херсонський комунальний транспортний сервіс", МКП "Херсонтеплоенерго", філії "Херсонський обласний автомобільно-учбовий комбінат УДП "Укрінтеравтосервіс" та КП "Геополіс" повідомили про основні причини виникнення заборгованості із виплати заробітної плати та окреслили шляхи її погашення.
    В. Бойко поінформувала, що всі зазначені підприємства знаходяться у системі запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів). Фахівцями Відділення здійснюється моніторинг стану погашення заборгованості із виплати заробітної плати.
   Начальник Відділення наголосила на необхідності вжиття спільних заходів з органами місцевого самоврядування з метою сприяння погашенню заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах міста Херсона у повному обсязі.