E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

    З метою підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин 04 грудня заступник начальника відділення НСПП в Кіровоградській області (Відділення) І. Ситник на базі Кіровоградського обласного центру зайнятості прочитала лекцію на тему: "Діяльність відділення НСПП в Кіровоградській області щодо вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) на території області".
  І. Ситник ознайомила слухачів із законодавчими та нормативно-правовими актами, які регулюють діяльність Відділення, основними завданнями та напрямами роботи. Зазначила, що Закон України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" спрямований на здійснення взаємодії сторін соціально-трудових відносин у процесі вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)), що виникли між ними.
    Під час лекції особливу увагу приділено роботі Відділення щодо сприяння вирішенню КТС(К) на всіх стадіях. Слухачів поінформовано про результати роботи Відділення упродовж року, зокрема кількість зареєстрованих КТС(К), висунутих найманими працівниками вимог та проведених примирних процедур.
    І. Ситник заначила, що завдяки налагодженій конструктивній взаємодії зі сторонами КТС(К), проведеній роз'яснювальній роботі та залученню до участі у вирішенні спірних питань місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, організацій профспілок та роботодавців попереджено проведення найманими працівниками низки стихійних страйків та акцій соціального протестую.
   По завершенню заходу запрошені отримали буклет Відділення "Реалізація права на захист соціально-трудових відносин".